Där rök björkarna!

 
Har du tagit tag i det som skulle beskäras i höst? Jag gjorde en insats häromdagen med att kapa av två stora björkar som står mitt på gården. Både för att få in ljus och för att de börjar bli så höga att jag farar för att de tar huset i en storm.
 
Det blir ju en hel del att ta reda på när man kapar av några meter björk. Inte bara grenar och kvistar, utan stammarna ska ju kapas upp och staplas undan för vintern. Det har ju regnat så mycket så jag har inte velat kapa dom förrens nu p.g.a. eventuell röta. Men nu var det dags, det blir kallare nu vilket jag hoppas gör att det håller uppe lite. Sen är det ju för sent att kapa mer efter den här veckan, med tanke på att saven stiger i vår och då dör björken.

 
Nu har jag "bara" 4 stora granar kvar, men dom kan tas först när jag har hjälp och en vedklyv. Granar är ju hemska på att vrida sig i träfibrerna om de får ligga. Då är det bom stopp att klyva dom. Så det får vänta med andra ord.
 
facebook kom frågan om vad man ska göra med rötter och stubbar, så det blir ett special där i helgen om vad som finns att göra, och så kommer ett knep på att göra det snyggt medan de försvinner. Mer om det i helgen.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer