Vitt, vitt, vitt

 
Det är väldigt vitt här hemma nu. Men det är lugnande och skönt. Kritvitt, benvitt, crémevitt och vitt, vitt, vitt. Många undrar hur det funkar med allt vita och två hundar. Men det är i stort sett ingen skillnad mot andra färger. Visst får man torka golvet en extra gång, eller lägga fram en pläd i vita soffan, men det är värt det. Det var värrre när jag hade svarta golv, då syntes varje tassavtryck eller minsta hårstrå.
 
Vill man ha vitt så är det bättre att tänka lite på kvalité på färgen m.m. Att använda högblank färg till trägolv gör att de är otroligt lätta att torka av, plus att man får reflektion av ljuset som kan dölja lite av ett fot/tassavtryck. Matta ytor göra att damm, smuts m.m. syns mer. Tillägg: Ska tillägga att golven inte är helt släta och pianoblanka, utan har sina träådror, vilket gör att den blanka färgen inte blir som en spegel.
 
De väggytor som är i de mindre rummen är målade med Nordsjö (Sadolin) Light & Space, övriga väggar med Lady Harmony. Golven på nerervåningen har jag målat med vit betongfärg. En färg som används till tex. garagegolv. Det är mer slitage på nedervåningen. Övervåningen är det vanlig vit golvfärg.
 
Det är fortfarande en hel del som ska lösas med prylar och inredning som inte fått sin plats sedan flytten hit, och jag upplever att det är saker högt och lågt, trots att jag gett bort, sålt och kastat 80% av mitt gamla hem. Det vita ger rymd och öppnare ytor i torpet. Belysning i massor för att få ljuspunkter, varma punkter och få upp volymen i rummen.
 
Stolen och lagerträdet är två saker som inte fått sin plats än. Trädet för vinterförvaring och stolen har jag ingen aning om vart den ska. Ett evigt pusslande med andra ord.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Maria sa…
Ja men visst är det också lite charmigt att se några tassavtryck från dom små liven.
Önskar dig en fin helg i torpet. Maria
Anonym sa…
Hej Rosie här ..tackar för tipsen.Har provmålat idag sååå fint.

P,s

Vad gillade du designen på borden?

Hoppas ni får en fin helg.
Mvh
Rosie
Anonym sa…
Är i samma sitation som du ,med vita golv och två hundar som lever runt.

Inser att jag behöver måla om dem ,har missfärgats ev vaxet..du skrev om vit betongfärg,vet du från vilket märke?
Anonym sa…
Snyggt!

anette carlsson