Tydliga trender i skyltfönster

 
Just nu är det höst hos de flesta modekedjor och det visar också tydligt på trenderna som råder.
 
Indiantrenden växer fortfarande och vi kan se drömfångare, grafiska mönster med färger och mönster hämtade från indiankulturen. På catwalk ser vi mycket skinn, fjädrar och pärlor i konbination med olika vävnadstekniker. Det etniska har verkligen fått en överhand i höstens trender. Det är många olika kulturer som blandas och man kan se afrikanska, indian, asiatiska och även samiska inslag.

 
En annan trend är den som jag nämnde tidigare i somras är den som handlar om det glada 1920 talet som sedan går över till efterkrigstiden, där vi plockar in den förfallna och rostiga trädgården, plockar fram gobelänger, päls och chiffong. Där ser vi också mycket av böcker, böcker och böcker. Det ska vara tyngd och kännas dammigt bibliotek. Gärna en sliten läderfåtölj i biblioteket.

 
Inbundna böcker känns rätt.

 
Här ser du en blandning av massor av mönster. Allt från kelim till indianinspirerat. Inom inredning så är det mycket fokus på just Afrika just nu, men mer blandning från olika etniska kulturer kommer att dyka upp. Var så säker.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer