Ta hand om dina trädgårdsverktyg

 
Nu är det snart dags att stoppa undan flera av de trädgårdsverktyg som fått arbeta hårt i år. Men innan man bara slänger in dom i garaget eller ner i jordkällaren så bör man fixa lite med dom. De håller betydligt längre och man slipper bli irriterad över att de rostat, blivit torra m.m.
 
Den här rejäla sekatören är en av mina favoriter. Stor kraft på liten yta. Just den här kommer från Fiskars.

 
Jag brukar använda olja för motorsågskedjor. Det smörjer bra och klumpar sig inte när de ligger över vintern. Det bästa är att olja in dom och slå in dom i tidningspapper. Då håller de sig kanonbra.
 
 
Här ser du mitt favoritverktyg till vänster, en avbruten planteringsspade. Perfekt för att räfsa och mylla upp jorden. En spade som kostade 15 kronor som gick av på en gång. Tur för mig, för det är nog det verktyget jag använder som mest när jag ränsar ogräs.

 
Jag hoppas du får en riktigt fin höstdag och en skön helg. Här ska det klippas gräsmattor och samlas gräs till gödning inför nästa år.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer