Kupor och trend


Jag har en jättestor glaskupa som står på en bricka, en favorit, men som tar sin plats här hemma. Jag byter ut det som är i och som jag vill visa upp. Just nu har en orkidée fått flytta in och som trivs riktigt bra. Små stickor ligger under kanten på glaskupan för att luft ska kunna komma in.

 
Just nu är det ju vitriner och kupor högt och lågt i allt från butiker till magain, men det är verkligen något jag gillar. Att samla det man tycker om på ett ställe, i en eller flera kupor/vitriner, gör att det inte blir prylar överallt. Arvegods som betyder mycket, fina modeller eller kanske bara massa böcker?
 
Just på inredningssidan har det varit en stor trend i år och den fortsätter. I en av de trender som kommer är det mycket 1940-tal inom inredning. Det ruffa, rostiga och arvegodsen från tidigare epok. Vi kommer exponera ännu mer i kupor a´la 1800-tal (de med bl.a fåglar, blommor och fjärilar i miljö) och vi plockar upp efterkrigstidens hem och plockar in trädgårdens smide, torkade växter och inreder med dessa. Dammar av pälsstolan och hänger i hallen, strå och läder tillsammans med vindbitna material. Detaljerna blir viktiga och de kombineras med det moderna hemmet. Slitna skinnfåtöljer med varma plädar.
 
 
Nog om trend, som jag kan babbla om i timmar (tur jag har mina föreläsingar som brukar hålla på i 3 timmar, hahahaha)
 
Den här står i köket och är 45 cm hög, så den är rejäl. Ett fynd jag gjorde när jag var i Skåne förra sommaren och besökte vänner. Det är ju oftast när det blir de spontana resorna eller utflykterna som jag hittar saker som jag verkligen vill ha, inte när man SKA ut och köpa något, då hittar man banne mig aldrig något.
 
Ha en riktigt fin söndag!
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Super fint, ser bra ut med en ensam blomma, stilrent och snyggt.

Anna