I ett berg av vackra pinnstolar

 
Känslan av att man ibland bor i helt fel land påminner sig. Solblekta, vackra pinnstolar finns överallt. Utställda mot väggar för att ta sig en lugn paus i värmen. Jag gick förbi ett ställe som hade massor av stilleben ute i trädgården, men massor av stolar som brara står där och ser snygga ut. De som fått flyttat ut ur hemmet för de inte hållt måttet.

 
På stolarna står korgar med drivved, blomkrukor och annat som ägaren samlat på sig. Det är ingen butik eller hotell, bara en innergård. Jag vill ju också ha så här. Men det är ju inte att tänka på med det fuktiga havs/kustklimatet. Skulle ju få använda tunnor med antimögelmedel och doppa stolarna i, och de skulle inte ha sin torra och vackra patina. Får tänka om helt enkelt.

 
I stort sett varje gatuhörn finns pinnstolar, står de inte upp så ligger de på skräphögar. Vill bara samla in dom, skeppa hem dessa och fylla mitt liv med pinnstolar! Visst är de fina, oavsett om de står upp eller ligger på högarna runtom i Alanya?
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Dr Grane sa…
Vad kul, det syns verkligen att stolarna tillhör en annan kultur. Så lika de vi kan köpa i Sverige men ändå så olika. Vore verkligen roligt om du räddade hit dem. I stugan har jag flera olika varianter som jag hittat på loppisar och i containrar här i Sverige. Har knutit ihop dem till en enhet genom att måla dem i samma färg. Jag gillar det, enhetligt brokigt, på något vis.