Små favoriter av Rörstrand och Åsa Lindström

 
På radion i köket står mina små snapsglas med dekor av Åsa Lindström. De tillverkas inte längre tyvärr av Rörstrand, så de har blivit mina små dyrgripar som bara står där.
 
 
Det här är min favorit, Evert.
 
Den skulle från början hetat Santos, men fick namnet Evert efter min farfar.
 
Det var under den tiden som jag arbetade på Rörstrand som säljare, och under presentationen av den här nyheten så blev det att han fick byta namn till Evert. Dåvarande marknadschef på Rörstrand frågade nämligen vilket namn som jag tyckte han skulle ha istället, och jag tänkte direkt på min farfar.
 
Det var ju så att alla de andra snapsarna hade gamla namn, som Ellen, Torsten, Klara o.s.v., och jag tyckte att ett gammalt namn skulle passa bättre. Tro mig att jag blev förvånad när Evert dök upp på kartongen. Då min farfar har gått bort så betyder den här snapsbägaren lite extra för mig.
 
Jag tycker de är så otroligt fina med sitt svart/vita motiv och med sitt hanmålade platina på insidan. Jag har alltid gillat Åsa Lindströms saker och tryck, de har något speciellt över sig.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Emma sa…
De är fantastiska. Jag har två och jag har snott din idé och använder mina som äggkoppar. Så att man kan njuta av dem ofta!!

Carina sa…
Dom är verkligen fina, särskilt när jag har dekorerat en hel del sådana under min tid på Rörstrand.