När det doftar som det ska.

 
Tvätt på lina är något som tar fram starka minnen från min barndom. Jag har ju bott i städer sedan jag var 15 år, där torktumlare ofta är ett snabbt och enkelt val. Jag kommer så väl ihåg alla somrar i Orsa där farmor hängde tvätten ute på lina. Doften blir speciell och frisk när vinden och solen torkar upp den hängande tvätten.

 
Jag har ingen tvättmaskin här på torpet än, även om vattenberedaren är förberedd tillsammans med el  och avlopp. Just nu får jag hjälp av vänner som tillhandahåller en tvättmaskin. Det är tur man har vänner som hjälper en när man inte har allt på plats.
 
Jag måste ta tag i det där och köpa en tvättmaskin, vilken ska placras nere i källaren p.g.a utrymme. Jag har inte hunnit titta på det där än, men jag får väl ta tag i det när tiden tillåter. Först måste jag ta tag i hela källaren och fixa till golvet, väggarna och belysningen  innan maskinen ställs in. Det ska ju vara rent och luftigt så man kan ta hand om tvätten, och utan att man ska behöva tvätta om allt om det råkar komma på golvet.

 
Någon torktumlare blir det inte då jag är emot det lite, även om det är bekvämt. Energibov och det sliter på kläderna. Jag har ju lyxen nu att hänga ut tvätten på lina och få den där speciella doften, iallafall under sommarmånaderna.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

kråke sa…
Hej! Kul att hitta hit:) Vilken härlig blogg du har! Jag håller med dig, det finns inget som luktar så gott som nytvättat torkat i det fria:))

Från en kråka till en annan,
Ha en bra dag!:)

kram kråke
Visst håller jag med dig. Alla vill väl torka tvätten ute så länge det går.... men snart funkar det inte längre. Då är det tillbaks till gamla tvättstugan utan tumlare som gäller :)