Gubbar från Japan


Dessa är något av mina favoriter här hemma. Två lergodsgubbar från Japan. Den i gult fick jag efter min morfar, den stog alltid högst upp på ett gammalt klockfodral, och som barn fick man bara titta på den i mormor eller morfars sällskap.

När jag sedan 20 år senare åkte på en stor loppis i Köpenhamn så hittade jag den andra, som bär två tunnor. Av en slump fann jag även en som är större än de andra två och den har varit med här i ett tidigare inlägg.

Nu önskar jag att jag skulle stöta på fler, då jag nästan blivit besatt av dessa. Tycker de är otroligt fina och är säkert någon skitsouvenir från Kina, men vad gör det när de är så fina? Har du någon i gömmorna som du inte vill ha? Jag är spekulant direkt!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Ja visst är dom vackra!! Och klockfodralet har jag hemma på väggen nu!!!!!!
Unknown sa…
those are chinese painted clay figurine.