Formex del 5- Hej, hej, moi, moi


Moderådets hyllning till årets designstad var uppfräschande och nytt i år. En utställning som samlat de flesta, största designers i en utställning. Utställningen heter Moi, moi - Helsinki och översätts till Hej, hej Helsingfors. Vad som var kul var att det verkligen kändes finskt ut i fingerspetsarna. Trä, blå/vitt, hantverk och starka mönster.


Jag var nyfiken på vem som utfört uppdraget för Lotta Ahlvar/Moderådet, och som fixat till själva utställningen, så jag hittade Liselott Lövström som är inredningsakitekt och idéspruta. Hon sitter med Moderådet i Stockholm har även ett företag som heter Blick-Design, där hon hjälper både företag som privatpersoner att hitta rätt i inredningsdjungeln.


Allt från kända märken/designers som Marimekko, Iittala, Harri Koskinen, Alvar Aalto till Matti Klenell. Det var en kavalkad i snygg design från Finland.


Stor favorit är Matti Klenells nya ljusstake "Nappula". Den finns i svart också, men den vita kändes lättare och kommer få flytta in i mitt hem skulle jag tro.

Det var det sista från Formex höst. Det har varit en bra mässa, inte så mycket nytt och hett som jag räknat med, men ändå nöjd med att se rätt många nya utställare i år.

Bilder: Henrick Eriksson


Kommentarer