Formex del 4 - Öhh, va?


I år var det Cocoform som fått äran och uppdraget att göra sin tolkning av trenderna. Där trend möter det nordiska. Efter en bra och fin presentation tog jag turen bort till montrarna/trendutställningen. Jag utger mig inte för att vara bättre på något sätt, eller klara uppgiften bättre, men när jag kom till utställningen blev det bara ett "Öhh, va?" Hade jag för stora krav/förhoppningar på vad jag skulle få för upplevelse?


Här har man inte bara flörtat med 40- 50- och 80 talet, utan med allt! Min personliga tanke är att om man har fått chansen att visa upp sig inför 20 000 personer inom inredning och design så borde man väl ta chansen?

Det kändes inte så över huvudtaget. Spelar ingen roll att en man på styltor bjöd på kakor vid ingången. Allt föll platt för mig. Varför? För mycket scenografi?


Det kändes som ett hastverk, som att man inte haft tid nog på slutet, och att man gått genom mässhallarna och samlat allt i en varukorg som man tycker är fint och lite "crazy". Strukturen i montrarna kändes rörig och jag fick ingen upplevelse om vad tanken var. Fast det satt skyltar lite här var med vad det var.

Jag tycker det är lite konstigt att man måste se det som ett konstverk och stå och luska ut vad det betyder, när du har några sekunder på dig att göra ett intryck. Dessutom går ju ingen och drar benen efter sig på en mässa, utan man är där för att göra affärer och upptäcka trender och nyheter. Visst fanns där lite heta nyheter och trendiga saker, men de sågs knappt för alla träd i skogen.
Jag har sett vad dom kan göra genom andra jobb, och de är så mycket bättre än detta! De är duktiga, riktigt duktiga.


"Milky Way" som är en del av utställningen kändes lite mer genomarbetad, men en besvikelse var att man tagit staplar med keramik och annat direkt från montern och ställt in. Man kunde ha använt fantasin och blandat upp material och gett sin egen touch på produkterna.

Jag vet att de slitit häcken av sig för att få till detta och det respekterar jag, men när man jobbar med trender, inredning och design så hade jag förväntat mig ett bättre genomfört jobb. Elak? Ja kanske men det är vad jag tycker.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Ja, rätt elakt. Tråkigt
Angelica sa…
Nej, skönt att höra ngn som säger vad dom tycker och inte håller på och fjäskar för människor inom branchen för att ställa sig in!
Anonym sa…
Modigt att du vågar stå för vad du tycker.

Jag tycker det är alldeles för många som stryker kreatörer medhörs och ursäktar deras svåra saker med att skaparna förmodligen så varit "kreativa" och frispråkiga att vanliga människor inte förstår. Det här var bara rörigt och scenografiskt misch mash. Ju vimsigare ju bättre är inte alltid melodin....
Malin sa…
Helt rätt sagt! kunde inte sagt det bättre själv !

/Malin