Formex del 3 - Mateus, nu snackar vi utmanare!


En kommande trend inom grafiska mönster är ju de afrikanska mönstren. Någon som tagit fasta på det är helt klart Mateus. Ett tag när jag köpte in mina tyger i vaxtryck till butiken trodde jag att jag var för tidigt ute, så det var kul att se att andra nappat på den kommande trenden. Färgerna på deras serie går i knallgult, svart och vitt.


Afrikanska mönster är oftast hämtade ur mat, såsom chiliblommor, skaldjur o.s.v. men givetvis finns den grafiska sidan också, där mönster och färger kombineras till modern känsla.

Den afrikanska trenden kommer mer och mer inom mat och inredning. Ungefär som mode och inredning går hand i hand går även mat och inredning hand i hand tätare än förut.


Jag har talat med många som tycker den känns konstig och för stark i färgerna. Absolut inte tycker jag. Här kommer en nyhet som utmanar och som går tvärt emot vad "top of mind" säger om Mateus. En bra utmanare på den här höstens Formex, där det känns som om många kör säkra kort. Men mer om det i min totala rapport om Formex höst 2012.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Sara sa…
Kul att du tog upp den delen av deras monter, jag stannade också till vid den montern och tyckte att de hade lyckats med sitt nya härliga mönster samt med stylingen av den delen av montern. Det stack ut i den annars så homogena A-hallen. Blev även myckets förtjust i Pelle Wävares nya profil som var genomtänkt i alla detaljer med bland annat underbara skrynkliga linnelakan.