Exponera kryddor


 
Visa upp vad du har i maten med burkar och flaskor. Töm över oljor i fina flaskor, köp storpack på kryddor som är fin i färgen och som du använder mycket av och häll upp i burkar. Jag tycker om att se vad jag har sakerna, så inga små kryddburkar här inte.
 
När det kommer till färska kryddor, såsom basilika, citronmeliss, timjan och annat så är det lite knepigare att hålla dom vid liv och att dom håller sig fina. På facebooksidan fick du tidigare ett tips om hur de håller sig fina längre, och här kommer ett till. Sätt ner örtkrukan i en högre vas så blir den inte spretig och vinglig.
 

 
Honung och timjan står sida vid sida och två tomma burkar väntar på att få ett innehåll. Det blir kryddor från trädgården, men de måste torka riktigt först innan de kan läggas i en burk med lock.


 
Vitlök har fått en egen burk mellan oljeflaskor och vinäger. Jag köper alltid med mig någon krydda eller olja när jag är ute och reser, tycker det är kul med olika sorter. Jag tycker också att man hittar snyggare flaskor utanför Sverige. Och är oljan god och flaskan ful - bara häll upp i något annat som är snyggt att ha framme.
 
Appropå vitlök. Det kommer ett trädgårdstips på facebook i helgen om just vitlök.
 
Använder du färska kryddor i maten? Har du någon favorit?
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

me and alice sa…
Tack för härliga tips!
Japp använder nästan alltid färska kryddor. Tipset med vasen måste jag prova, både praktiskt och framförallt snyggt! Inser nu att jag inte skulle ha sålt mina raka glasvaser från Ikea på loppisen i somras... ;) Annars planterar jag om kryddorna med lite jord och då håller dom aningen längre.
kram Susanne
.charlotta sa…
Snyggt!

Upplever du inte att vitlöken börjar mögla när den hamnar i burk med lock?
Jag har inte tätslutande lock till vitlöken ska jag nog förtydliga. Man skall inte stoppa i färsk eller nyinhandlad vitlök, då de håller så mycket fukt från början. Låter man dom ligga framme på bänken två, tre dagar så brukar det inte vara någon fara.