Trädgårdssöndag - Växthuset börjar ge skörd


Nu är det mycket att stå i när det kommer till trädgården. Det växer så det knakar då det hela tiden varvas med sol och med regn. Det känns som om grepen och spaden sitter fast i näven för tillfället.

I växthuset börjar både bifftomaterna och plommontomaterna ge skörd, sockerärtorna likaså. Jag brukar alltid dra upp en kruka med sockerärtor, för att få dessa lite tidigare än de som odlas på friland.


Att sitta och bläddra i en bok om växthus brukar kunna ge lite tips och ideér inför nästa år. Jag brukar göra en lista på vad jag vill ha i växthuset år från år.

Jag vet annars hur det blir i februari, då står jag där och gör massa impulsköp på sånt som vore kul att ha, inte på det som jag verkligen vill ha och behöver.

Vindruvorna vill inte komma igång riktigt inne i växthuset, måste nog göra något åt jorden där tror jag. Däremot växer dom som attans ute i paveljongen, där de är planterade på friland. Vi får se hur det blir med dom inne i växthuset, annars får jag flytta ut dom helt enkelt.

Har du växtus? Har du några bra tips att dela med dig av?

Vill du följa mig ute i trädgården och i mitt torparliv så finns nu en sida på facebook som heter Kråk´s stuga. Den är helt och hållet en sida om mitt liv på lantstället. Du hittar den här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Vilken härlig grönrufsig portal!

Ha det fint i grönskan,
Rebecca