Trädgårdssöndag - Krusblad, jäkla otyg.


Nu är mitt persikoträd på väg tillbaka utan krusbladsvirus. I videon visar jag dig hur det ser ut och vad du kan göra åt det om du drabbas (som du med 95% säkerhet gör).

De är de unga träden, upp till 2-3 år som har problem med detta, men med lite tålamod så går det att fixa så du får rejält med frukt i framtiden.


I år så blommar min Flammentanz enormt. Det gör alla rosor i min trädgård. Mer än vanligt faktiskt. Det har ju gått ca 3-4 år nu sedan planteringarna av rosorna och det är nog mitt kalkknep som visar sig nu i praktfulla rosor. Det knepet ska jag ta lite längre fram, då det är dags att plantera lite nya rosor.

Många tror att man alltid ska plantera rosor på våren och sommaren, men enligt mig totalt fel. Bästa perioden är september/oktober tycker jag. För det första så börjar plantskolorna sälja ut sina exemplar, och för det andra så slipper du den extrema torkan som sommaren kan ha. September är lite svalare och rötterna har god tid på sig att utvecklas inför vintern. Kommande vår är de starka och ger full kraft.

Men mer om rosor längre fram.

Ha en fin söndag!

Bilder/video: Henrick ErikssonKommentarer

Stein sa…
Hei Henrik. Takk for din informative video ang. krusbladsvirus. Jeg har et persikotre i min trädgård i Spania og har hatt dette viruset i noen år nå. Jeg har ikke vært klar over hva det var, eller hvordan det skulle behandles. Heretter skal jeg fjerne de infiserte bladene med det samme jeg oppdager dem ;-)
Ha en fortsatt riktig fin sommer!