Trädgårdssöndag - Fler bilder från trädgården


Förra söndagen så visade jag lite från trädgården hur den såg ut när vi köpte huset, och tills det såg ut här för 4 år sedan. Nu har jag tagit lite fler bilder och tänkte lägga upp dessa så du får se hur det ser ut idag, söndag.

I körsbärsträdet vid altanen växer rosen St Helena, honungsros, en hybrid som växer så det knakar och sträcker sig upp i trädkronan. Den kan bli upp till 6  meter och doftar verkligen honung på kvällen.


I mitten av bilden ser du paveljongen där klematis, rosor (polhem) och humle växer om vart annat. Jag gillar när det inte är perfekta rabatter eller platser, utan gärna en blandning av blommor och bladstrukturer. Där nere är också ingången till tomten, väl dold från grusvägen nedanför.


Direkt till höger när man kommer in är en portal där kaprifolen just nu håller på och tar över. Staketen har jag gjort av pålar som jag sedan lagt grenar och kvistar i som ändå skulle hamnat på komposten eller i kompostkvarnen.


Madonnan står på en halvskuggig plats, den gillar jag skarpt. Tillverkad i glasfiber, men ser ut som en stor stenstod. Man blir otroligt lugn av att titta på den och jag tycker hon gör sig bra bland bladverket.

Nu kanske du inte kan se det på de här bilderna, men jag har ju en favoritväxt, brännässlan. Fantastiska blad och vackra små blomklasar, växer ofta i grupp och i olika höjder. Love it! Jag är nog den enda på Orust som spar dom i grupper i mina rabatter.


Det här är utsikten på övre delen av trädgården framför huset. Det återstår en hel del jobb för att färdigstäla den, men det får ta sin tid. Man kan ju inte skynda på växter om man vill ha dom stabila och härdade.

Det var lite ur min trädgård som den ser ut idag. Inte så mycket blommor? Nja, Pionerna och rosorna blommar just nu, de andra kommer i slutet av månaden, då är större delen av trädgården gul av alla olika perenner.

Från den 16:e juli bor jag här permanent. Kan leva med det;-)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer