Trädgårdssöndag - En rabatt som ska dra uppmärksamheten till sig


Idag har det grävts land här på Orust. Det är så att när man kommer in på gården så är det första man ser luftvärmepumpen på väggen av huset. Det har jag funderat mycket över och vill heller inte sätta en låda över den.

Jag tog beslutet idag att gräva en rabatt i entrén med bl.a. Hortensia och Syrénhortensia i blått. Det är ju så att planterar man blått framför rött så drar ögat åt det blå. Därav färgvalet på växterna. På så sätt döljer jag värmepumpen på väggen, jag tar uppmärksamheten från den helt enkelt.

Jag började med att märka ut platsen med hjälp av en sprayfärg direkt på gräsmattan.


Sen är det bara att ta bort gräsmattan. Jag gör så att jag tar bort rotlagret, gräver ut ca 15-20 cm och vänder sedan ner gräsmattan jag tagit bort.  Trampar ner den ordentligt så inget syre kommer åt gräset och sedan på med jord. På så sätt använder jag gräset som näring till blomrötterna istället för att slänga det.


I det här landet vill jag ha något mer som tar blicken från väggen, och planterade därför dit en större kruka som det sedan ska få rinna ut blommor ur.


Nu är det klart och ska bara få växa till sig. Kantstenar har burits dit och fungerar som vallar för jorden, samtidigt som det håller gräset borta.

Totalt blev det två Hortensior (Endless Summer) och två vita Syrémnhortensior, samt 15 små rackare som jag inte kommer ihåg namnet på, och som nu ska få breda ut sig som vatten. Det är växter jag hämtat ur min trädgård. Det tog ca 1 1/2 timme att sätta ihop i arbete, så det blev en stor och snabb förändring på kort tid.

Du vet väl att du också kan följa med i min trädgård och torparliv på facebook? Sidan heter Kråk´s stuga och du hittar en direktlänk här>>>>
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Så otroligt snyggt....jag gillar ide´n med krukan!! ha en fin söndag!kram
Som nybliven trädgårdsintresserad uppskattar jag dina tips mycket. Det här med krukan sparar jag i minnet. Fint! Tack för inspiration.