Sänglampan fick byta form


Det som tidigare var sovrummet har nu blivit matplats. När bordet kom in så behövdes lite mer belysning för att få upp volymen i rummet. När man har 190 cm i takhöjd, vad tar man då?

Jag har funderat mycket på det där och tog helt enkelt mina gamla sänglampor från IKEA och gjorde om dom till pendyler. Det blir lätt, enkelt och ljust. Så som jag vill ha det. Det ska ju också vara så dom inte tar upp hela rummet, då det är så lågt i taket och rummet har en begränsad yta.


De påminner om gamla skrivbordslampor och efter lite knep och knåp med kopplingar och annat så hänger de där de ska.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Tony sa…
Där är du bra Henrick! Har börjat kolla dina idéer och få tips...du tänker utanför "ramarna", det är väl därför du gör det du gör :-)
Tony
Snyggt! Vi håller på med tvättstugerenovering där takhöjden också är 190... Jättesvårt att hitta lampor.. Eller vågar man sätta in spotlights i trätak med spånisolering?...
@Sofia - det finns LED spotlights för badrum, som förutomatt de är supertunna, inte ger ifrån sig någon värme. Har du utrymme ovanför kan du alltid sätta spotlights i en isoleringskåpa, då klarar "spånet" värmeutvecklingen. / H
Okej, tack! Ska kolla närmare på de alternativen.