Vilken skillnad efter renoveringen


Nu när vi håller på och flyttar in i torpet så blir det mycket att sortera och slänga. Jag hittade dessutom de första bilderna jag tog när vi kom till torpet för första gången. jag var tvungen att scanna in dom för att visa dig.

På övre bilden ser du köket. Rutig tapet och masonitskåp. Spisen var 40 cm bred och helt kass. De som lämnade huset lämnade också det du ser på bilderna. Det var ett snabbt köp och vi beslöt att hellre ta det som var inne än att vänta ytterligare några månader.


Efter renoveringen har köket fått vitt kakel, högre takhöjd och mycket av vitfärg. Under golvplankorna ligger en gammal handmålad matta. Den gjordes någon gång på 30-40-talet. Jag vill inte att den ska förstöras så den får ligga kvar under brädgolvet.

Golvet i köket har tre lager av ekbrädor. De har lagts nytt efter åren och ju längre ner man går så blir plankorna bredare. Det tillhör huset så det vill jag inte ta upp, utan låter de ligga.

Sovrummet nere hade fasta sängar och en bokhylla inbyggd. Tapet med svampar (som krävde 5 lager färg att få bort) och furupanel. Allt detta har nu fått lämna plats för att bli matrum. Mer om det sen när vi flytta in helt i huset. Om typ en månad.


När taket försvann i halva huset för att ge plats åt ett loft, blev det en otrolig rymd. Det gamla sovrummet (t.h.) har nu blivit matrum och allt har flyttats upp till övervåningen (t.v.).


Vinden hade golv på halva ytan. Det du ser i bakgrunden är idag borta och en del av vardagsrummet.


Nytt tak och nya golv som fått vitfärg på sig. Till detta blir det sliten aquaturkos och trä Att vi valt aquaturkost är för att vi hittat så många fina gamla (och nergrävda) flaskor i den färgen ute i trädgården. De ska nu få bli en del av intredningen och därav färgvalet. Dessutom en av min sambos favoritfärger.

Vardagsrummet hade lågt i tak, bara 185 cm, och jag är 181 cm. Så det var lite jobbigt att slå i huvudet på vissa ställen. Så när det togs bort blev det en otrolig rymd.

Fönster har målats vita och golvet likaså. Det är inte så himla stort, men med loft och mycket ljus så känns det större och möblerna känns inte så stora.

Det var lite om hur det såg ut för några år sedan. Vill du se min trädgård och hur den såg ut när huset köptes får du vänta tills på söndag, då det är trädgårdssöndag här på bloggen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Eva sa…
Hej!

Brukar titta in här då och då, tycker att du har en väldigt fin blogg och god smak. Roligt att se före- och efterbilder. Hoppas att det går bra med alla dina projekt och att ni får torpet som ni vill ha det.

Ha en fantastisk sommar!
MVH
Eva