Trädgårdssöndag - Svart vitt


Den här söndagen handlar det om svart vitt. När man tar kort i trädgården i svart och vitt så tycker jag det tar fram bladens kontraster och former på ett annat sätt än i färg.
Bilden ovanför är från entrén, där jag tycker det är lite kul att ställa upp udda krukor och annat som drar ögat till sig. Papegojburen har hängt med några år nu och börjar få snygg patina.


Till höger om entrén så växer en vild kaprifol i en ställning. I år har den tagit över helt. Den kantas och blandas med rosor.


Trädgården växer så det knakar och hostor, rabarber och ormbunkar tävlar om att få mest plats. Jag måste nog ta och strukturera om lite i sommar då även perennerna växt till sig mer än jag trodde från början.


Ok, då. Lite färg får det bli ändå. Guld som piggar upp. Grenar som tappat barken efter ett år på rishögen få komma in och bli stilleben. Hela huset börjar bli fullt med grenar, få nog tänka om snart.

Flytten är i full gång och det går sakta men säkert. Nu är de stora sakerna på plats men mycket återstår. Jag ska dessutom flytta ut kontor och lager innan midsommar så det är en del packande. Jag är ju snart permanentboende på ön så jag vill komma i fas så fort som möjligt.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Snygga bilder- underbar bur....
Anonym sa…
Jag skulle behöva låna lite av din energi för att ta mig an mitt hem på nytt! Ser ut som ni kommer få det super, både ute och inne.