Kryddor i fönstret - Men lite annorlunda sätt


Då jag ändå håller på att tjata om kök, trädgård och annat som hör till, så tänkte jag visa ett lite annorlunda sätt att plantera sina örter, nämligen i stora vinglas.

Man får upp höjden på dom i fönstret eller på bänken och det är snyggt att se rötterna genom glaset tycker jag. Bäst är att ta gamla eller udda vinglas då det kan bildas kalk på insidan av glaset. Tänk också på att kristallglas kan bli lite grått om de står i direkt solljus ett längre tag.


Örter du köper i mataffären har drivits upp hårt och kräver därför en hel del vatten för att klara sig. Och gärna lite näring. Så fyll upp glaset och låt örterna stå och dra en halv dag innan du häller av överskottsvattnet.

Riktigt snyggt är det om man använder olika glas i olika höjder. Pressglas och liknande kan du fynda till otroliga priser på seconand och loppisar.

De här glasen köpte jag för otroligt länge sedan på Grönbergs Interiör i Göteborg.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Verkligen ett himla bra tips, tack för inspirationen. Stilfullt och enkelt.
Stein sa…
Lekker måte å ha krydderurtene i vinduskarmen på! De ser jo nesten ut til å sveve foran vinduet når de står i slike vinglass!
Ha en fortsatt fin dag
Stein
Tant Grön sa…
Så fint! Har du varit på Lions loppis i Henån någon gång? De har bara öppet på lördagar, men jisses vilka fynd man kan göra! Pingstkyrkan i Uddevalla har också en utmärkt loppis på lördagar.