En berg och dalbana med lön för mödan.


Idag gjorde jag ett fynd. Vi var och fotade en timme ifrån där vi bor och vägen dit var ett myller av småvägar uppe bland berg och dalar. En rejäl berg och dalbanetur kan man säga.

På vägen dit på morgonen såg vi ett litet krukmakeri som såg så mysigt ut, men klockan var inte mycket så det var stängt. Vi beslöt oss för att ta en titt på vägen hem istället, och tur var det!Utanför på fönsterbläcket stod en rad med oglaserade krukor, vilket jag direkt fastnade för när jag såg formen. De var nog inte till salu då de inte var färdiga för han visste inte riktigt hur mycket han ville ha för dom, då hela butiken och verkstaden var full med glaserat gods.

Hur som, fick jag köpa en för, håll i dig nu; 4 Euro. (Inte ens 40 kronor!) Den är ca 30 cm hög och ca 20-25 cm bred. Egentligen är det en sparbössa med hel botten, vilket man får krossa när pengarna ska ur. Men jag ska vända den sidan mot väggen.


Verkstaden var full med vackra saker som jag nog kan säga är en stylists våta dröm. Verktyg, maskiner, penslar, skyltar, burkar och travar med oglaserat gods. Allt på rejäla hyllor av olivträd och plåt. Total oreda med ändå organiserat på något sätt. Jag har redan ångrat mig att jag inte köpte fler. Men, men bättre en än ingen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer