Taket läggs in


Idag har hela dagen gått till att sätta upp innertaket på övervåningen på Orust. Till min hjälp har jag haft min far som t.o.m hade med sig egen hammare dagen till ära.

Han är fantastisk som tagit sig ner från dalarna över två dagar för att hjälpa mig med taket och att plugga igen vattenledningarna till toaletten som också genomgår en full renovering för tillfället.

Det är råspånt som sedan skall målas vit. Det har varit otroligt mycket spikande och jag räknade ut att det blev ca 23 600 hammarslag på ena sidan av taket. Det känns i triceps kan jag säga.Det startade med en hög av plankor som sedan reducerats ner till hälften i allt sågande och uppsättning. Det blir riktigt bra när det blir vitt och frässcht på övervåningen. Det är där vi ska ha sovrummet och en enda stor järnsäng ska få fylla platsen.


Förutom att taket ska målas vitt så blir även väggarna vita. Det sitter en tapet där idag med vitt på vitt, men den ska målas över för att få maximalt ljus och reflektion. Även golvet ska bli vitt då det är vitt i resten av huset. Men det blir så fort resten av taket kommit upp.

Nu är jag helt slut i kropp och själ och ska ta tag i att packa väska för att bege mig till Köpenhamn över lördag till sändag, sedan direkt till bloggforum på söndag innan det är ny vecka igen.

Som vanligt många järn i elden.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Ooo vad fint det ser ut att bli!!
Anonym sa…
Ser ut att finnas stämningsfullt ljus i ert hus. Vackert!
Anonym sa…
Jag hoppas inte att du körde slut på pappa Östen !! Följer din logg och ser mycket intressant.

Anki Hammarin (jag sydde skjortor åt dig och din bror när ni var typ 3-5 år ....det kommer du inte ihåg ....ha ha )