Jag testade något nytt för mig - Personal shopper


Idag testade jag något som var nytt för mig. Personal shopper på Åhlens City i Göteborg.

Jag behöde kläder som funkade till vardag och till fest och hade inte tid för att springa runt som en galning och leta på stan. Det var på Åhlen´s i Göteborg som jag hade tid med Jonna Berndtsson, stylist och makeupartist, som är en av de två som jobbar som personal shoppers på Åhlen´s Göteborg


En kaffe i loungen medans hon sammanställde mina storlekar, intressen och smak, och hon tyckte direkt att jag skulle använda mer färg än vad jag gör. Jag fick en riktig energikick och nya ideér kan jag säga. Loungen var verkligen skitsnygg, med dova, rosa pasteller mot svart, vitt skinn och krom.


Efter genomgången så lämnade hon mig i 40 minuter och kom sedan tillbaka med klädstänger och högar med chinos, jeans och skor. Sen kom utprovningen.

Totalt tog hela "shoppingrundan" 3 timmar, vilket blev mycket kortare tid än om jag själv skulle sprungit runt och letat på stan. Dessutom fick jag helt nya ideér om färger, passformer och märken.


Jag kom hem med en hög med kläder, det blev bl.a. två tröjor,  pikétröjor och två chinos. Mer än vad jag hade tänkt från början kanske, men precis vad jag behövde, och i helt nya färger mot vad jag brukar shoppa.

Hur som, det var en otroligt bra och rolig upplevelse som jag kommer göra om till hösten. Jonna fixade till allt på ett riktigt bra sätt, medan jag drack en kopp kaffe och frossade i choklad.

Än så länge fnns det på Åhlen´s City Stockholm och Göteborg och dom har personalshopper varje dag i veckan. Vill du testa det så är ett tips är att boka tid ett tag i förväg då det är hyfsat fullbokat.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Har sett reklam för den tjänsten och nu blev jag lite sugen att pröva... Kostade det något?
Skön helg! Elsa
Vad kul det låter! Vad betalar man för tjänsten? Trevlig helg!