Ett recept för regniga dagar
Regner öser ner och jag behöver komma från datorn en liten stund, och som inte handlar om inredning och design. Vad gör man då?
Jag tänkte att jag tar och gör något som piggar upp humöret lite och som är rackarns gott. Min chokladspäckade kaka helt enkelt. Försöker du hålla igen, inte tål smör och massa choklad ska du nog sluta läsa här.
Till kakan behöver du;
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gr smör
0,5 dl apelsinsaft (ca 3 apelsiner)
0,75 dl cointreau
3 dl vetemjöl (idealmjöl)
1 chokladkaka mörk ca 70% med chilli
1 dl chokladsås (på flaska)
2 msk rivet apelsinskal
Vispa äggen porösa, blanda i mjöl, vanilj- och bakpulver. Tillsätt vätskorna och det rivna apelsinskalet. Smält smöret och vispa med i smeten. Smörj en form med smör och lägg till ströbröd eller socker på kanter och botten.
Häll i en rund form, bryt bitar av chokladkakan och stoppa ner med jämna mellanrum i kakan. Vill man kan man även skala apelsinklyftor och stoppa i kakan. Sist men inte minst. Spruta ner chokladsås på några ställen i kakan.
Tjoff in i ugnen på 175 grader och i en timme. Funkar lika bra att göra muffins också på samma recept.
Lovar du blir på bra humör efter den här...
Bilder: Henrick Eriksson
Kommentarer
love chocolate. love. löööve it.