Clarion hotel Post - Underbar miljö och stort minus


Nu har jag varit på bloggforum i två dagar som annordnades av Frida på Trendenser och milk reklambyrå. Jag hade tänkt att skriva lite om det, men jag gör det lite längre fram istället.

Tänkte istället ta upp hotellet idag, hotellnörd som jag är. Clarion hotel Post. Jag har ju skrivit om det förut då jag var på pressvisningen när det öppnade.


Miljön är ju helt underbar att vistas i. Nya rum att upptcka i dessa lokaler som fortfarande andas posthus. Lamporna i matsalen på andra våningen är som stora svullstiga maneter som sprider ett skönt och behagligt ljus.


Ytorna är pampiga och det är med stor respekt för arkitekturen man inrett. Jag blir lika imponerad varje gång jag kommer hit, oavsett om det är för att ta en öl, äta lite eller som nu, sova över.

Lite synd att man använt en och samma leverantör på detaljerna i restaurnag och bar. Det fattas lite dynamik tycker jag. Men det var inte det som var ett stort minus som rubriken säger i det här inlägget. Det kommer snart.


Att det är en centrral plats för mat och dryck kan man inte gå miste om, och jag tycker det ger en skön känsla när det är så "klart". Ett ställe för möten och god mat och dryck.


Ok, nu kommer det stoooora minuset.

När jag checkat in på rummet och slagit på den övertekniska tv:n så började jag titta på hur miljövänligt det var på rummet och hur många kontakter det finns, klädhängare, laptopstöd, strykbräda och annat som jag alltid synar när jag besöker ett hotell.

Jag blev väldigt förvånad när jag såg papperskorgen under skrivbordet. En vanlig papperskorg???

Ingen sortering av något?! De stora hotellen vill idag visa att man har en medvetet och genomtänkt miljöpolicy. Oftast genom att ta bort tvålar i engångsförpackningar, rensat ut engångsflaskor för vatten, minskat på handduksanvändandet genom uppmaningar om att gärna använda den en dag till. (som hemma) Nu har man gjort det på tvålar och jag vet att man sorterar i kök m.m. på Clarion hotel Post, men ingen sortering på rummen!?

Med så många rum och så många gäster så tycker jag att det vore en självklarhet att visa, genom en papperskorg med sortering, att man är, och vill vara, ett ledande och inspirerande hotell.

Jag tog upp det med marknadsansvarig på hotellet som skulle ta det vidare, vilket jag också hoppas sker. Det är det stora minuset på detta fantastiska hotell.

För övrigt är rummen lagom tempererade, har teknik så man klarar sig och blir över.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Ah, skarpsynt av dig! Det tänkte jag inte på, men det håller jag helt med om.
Åt andra hållet tycker jag att det är toppen med pumpförpackning med refillmöjlighet av tvål osv, men jag vill inte tvätta håret med något som är för "hands, body, hair" eller vad det nu stod på pumpen. Det känns som industrirengöring .... =)
Jag vill, bortskämt nog, fortfarande ha schampo, balsam och tvål på ett så fint hotell, men gärna i såna pumpförpackningar istället för engångs. Så ett stort minus för papperskorgen, och ett litet för washngo-lösningen i duschen. =)

Kul att ses förresten!
Jag älskade också hotellet, så fint! Något som däremot förvånade mig var att det inte fanns något schampoo/balsam i vårt rum. Det har det funnits på alla hotell jag hittills besökt världen över. Även om man minskar på småförpackningar så kan ju stora förpackningar på duschväggen vara ett alternativ. Jag tyckte det var lite märkligt.