Trädgårdssöndag - Växthus och krukor


Nu har jag städat ur växthuset och tvättat insidan av rutorna med T-röd. Allt är klart för att driva upp diverse blommor och grönsaker. Jag är lite efter i tid, då växthuset fick rejält med stryk i stormarna so var. 13 rutor som ersattes och dörrana fixades till.

Jag ska nu bara diska all krukor innan jag kan så i dom. Jag har en liten samling terrakottakrukor som bara står och väntar på att användas.


Jag planterade ett till persikoträd förra året och det har redan börjat spricka ut med blad. Det står ju i ett bra och skyddat läge så jag räknar med att få en bra skörd i år. Då det dessuom är plommonår.


Medan jag väntar in att allt ska börja växa så har jag gjutjärnsmöblerna i mitten av växthuset. Ett bra och varmt ställe att ta sitt morgonkaffe på.

I sommar blir växthuset inklätt med vinrankor, så jag får se hur mycket som får plats därinne i möbelväg. Växthuset är trots allt bara 14 kvm.


Keramiklyktorna från Habitat köpte jag i London för en herra massa år sedan och är riktigt glad att de hållt alla år. Dom har jag tända på sommaren i växthuset då de kastar riktigt fins skuggor och ger ett skönt sken.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Edgar sa…
Ser skinnende rent ut og veldig trivelig ut det veksthuset. Fine lykter også.
Likte den også nye designen på bloggen.