Pressplast


I vanliga fall brukar man ju duka och handla pressglas till köket, men jag har fått dille på pressplast. Under året som gått har vi köpt både glas, tallrikar och bestick i plast, för att ta med på picknick eller att ha nere vid bryggan.

Glasen är så otroligt goda att dricka ur så de har blivit lite standard att dricka vin ur här hemma.


Tallrikarna och glasen har vi köpt i Oslo, och det har blivit lite att vi köper till lite då och då när de får in nytt. Jag trodde väl inte (efter att jobbat så många år på Iittala och Rörstrand) att jag skulle köpa en plastservis.


Besticken inhandlades på Nordik innan de lade ner helt. Vita plastbestick som fått inspiration från barockens snirliga tid.

Det blir inte uppdukat med detta, då skåpen är fulla av glas och porslin. Men de kom fram nu i vårstädningen och jag fick upp ögonen för det igen. Dags att kolla av vad vi ska köpa till i år. Några portionsskålar skulle vara bra att ha.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Snyggt!
Ha en fin påskafton!
Kram Jenny
Härligt! "Pressplast" och nyrokokobestick sätter verkligen piff på vardagen. Hoppas snön har smält hos dig. Här börjar den försvinna. Nu går jag ut och sätter fräs på påskbrasan! Glad Påsk. /L