Jag flyttar - beslut taget


Jag har tagit ett beslut i helgen, jag flyttar från stan i mitten av sommaren. Tillsammans med min sambo. Vi har ju idag tre boenden, Partille, Oslo och Orust. Det räcker med två, då min sambo arbetar i Oslo.

Jag/vi kommer flytta till Orust där jag har mitt sommarhus. Ett stort steg för mig och visst, jag kanske blir helt ensam ute i skogen men och andra sidan så kan jag ta mig ett dopp i havet innan arbetsdagen börjar. Mina vänner finns ju i Göteborg och Oslo och det är bara en bilfärd ifrån.

Nu kanske någon tänker, va f..n händer och om jag/vi tänkt igenom beslutet. Det har jag. Det är ju så att jag blir ju inte yngre och jag har ett enormt behov av att vara ute på Orust, så varför betala 8500 kr plus el och vatten i stan, när jag har allt man behöver ute på landet?

Det praktiska har jag löst med transporter, tekniskt m.m. och det tar bara 1 timme in till Göteborg om jag har en föreläsning, uppdrag eller liknande. Problemet är telefoni och bredband. Jag kollar just nu alla lösningar från både tele2, Telia, Telenor och andra för att hitta den bästa lösningen. Jag kommer också närmare Oslo (sambo), vilket är en lite ny marknad att etablera sig på både med jobb och butiker.

Och vart ska jag göra av alla möbler och saker jag samlat på mig under alla år? Det säljer jag via nätet, vilket jag redan börjat göra. Ger bort till den som behöver o.s.v.  En del hamnar i vårat boende i oslo också. Funderar även på att ha en designloppis, då jag har köpt väldigt mycket från både Iittala, Rörstrand m.m. under åren.
Det jag får in på  möbler och prylar kommer bekosta ett gästhus som får bli kontor och lager.

Vad tycker du? Dumt eller bra beslut?

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Vad skönt med ett taget beslut! Ni har väl tre boenden, så ekonomiskt verkar det ju mycket klokt! Och huset på Orust är ju helt underbart!!! Förstår valet!!! Var säljer du? Är ju mycket av det jag gillar.... KRAM
Mia sa…
Snälla kör en Bloppis
Emelie sa…
Dumt? Varför skulle skulle det vara dumt? Om det är där du trivs o vill vara så är det så klart inte alls dumt! Låter för övrigt helt underbart o jag hade absolut gjort likadant om jag hade möjligheten! Lycka till! //Emelie
Oj, spännande beslut! Känns det rätt så är det rätt, och dessutom går det ju alltid att flytta tillbaka om du på sikt upptäcker att du saknar stan. Så go for it!
Att föjla sitt hjärta är aldrig fel! Härligt att fatta beslut!
Lycka till, ska bli roligt att följa dig!
Kram Jenny
Carolina sa…
Tumme upp! Låter som ett fantastiskt förslag och en härlig idé - blir lite avis!
Välkommen till Orust! Den stora ön i väst eller "bönder och djur skapar Orust natur", som det står på bilarna... :)

Hoppas dock att detta uppbrott från stan inte även innebär uppbrott från sambo? Lätt att tolka ditt inlägg så...
oj absolut inte uppbrott från sambo! Ska formulera om det kanske i inlägget. tack för du påpekade det!
Å underbar blogg! Vad det gäller beslutet kör så det ryker sådana beslut slutar oftast med att man några månader senare tänker:
Varför gjorde jag inte det där tidigare?
Det kommer gå fantastiskt ska bli skoj att följa dig nu när ag hittat hit. Å du, bloppis is tha shit! ;-)

kramizar
Candyshot
Det kommer säkert bli bra det här!=) tråkigt att du flyttar från "stan" dock men jag hoppas vi kan ses då och då ändå!?

Är du fortfarande på kaserntorget 8? Har inte sett ngt på Fb.. och ska du åka till Milano eller hur blev det med det? Jag hoppas vi ses snart igen!=)
Kraaam på dig!
På lördag kör vi på kaserntorget igen. Milano hoppar jag i år då det är så mycket annat just nu. Klart vi måste ses snart!
Ja hallå BLOPPIS!!! Nä du gör rätt- följer ditt hjärta;) Kram
Lena sa…
Så modigt och säkert helt rätt!

Lena
Lisa sa…
Underbart beslut, vi gjorde precis så för två år sedan och har inte ångrat oss en sekund. Jag har en dotter i Oslo, dit tar det 2 tim 45 min. In till stan(Göteborg) som sagt en timmes resa. Älskar att komma hem till tystnaden och lugnet här på ön. Hoppas du slår till med designloppis på Orust, då kommer jag med STORA plånboken, så fint som du har :)
Lisa
Berså sa…
Ett riktigt bra beslut låter det som ! Lycka till med flytten.
purple area sa…
Låter som ett sunt beslut. Varför flänga mellan olika boenden när man kan ta det lugnt och lukta på blommorna på landet.

/Susann
Säkert rätt beslut, Henrick! Och Orust är ju bara så fint, inte minst på sommaren. Bra läge också så där mellan Göteborg och Oslo.

Tele2 har ny typ av telefoni som går via mobila nätet. Vi testar det nu och det verkar fungera bra, även mobilt bredband. Billigare än Telia också. http://www.tele2.se/fast-telefoni/via-mobilnatet.aspx

Irene
Det låter som ett klokt beslut! Och framförallt är det ett BRA beslut när ni själva vill det. Det är det som gör det till ett bra beslut.

Lycka till!!
Linda
Lyrsoffi sa…
Välkommen till Orust! Hittade din blogg för ett tag sen och du verkar ha ett litet paradis!
Designloppis som någon skrev om låter som en kul idé!
/Ann-Sofie
@alla, jag är så glad att jag får så mycket bra feedback på mitt beslut. Just nu känns det som jag verkligen är på väg. Fullt fokus på att sälja möbler och allt annat i hemmet. Ska försöka få till en design loppis, bara jag hittar en lokal. Så länge så blir det tradera och blocket som gäller. Snart blir det massor ur köket som läggs ut. Gäller bara att hinna med allt. Tack igen för all support.