Hemma hos mig på landet


Idag tänkte jag ta med dig ut till mitt lantställe ute på Orust. Där är jag över påskhelgen och vilar upp mig lite med tänd brasa och fågelkvitter.

Hela huset går i svart/vitt/grått och trä, vilket jag trivs otroligt mycket med.  Vardagsrummet är innertaket borttaget för att få utrymme upp till nock. Och istället blev det ett loft i halva huset. Däruppe renoveras det för tillfället för att göra ett större sovrum.


Sofforna köptes på Svenska Hem för en evighet sedan, men funkar än idag. Totalt opraktist här på landet med sandvita soffor i kombination med två hundar. Men, men.

Bordet är ett gammalt sågbord som stått ute i trädgården i 6 år. Det var på tiden att det fick komma in i värmen ;-) På väggen hänger en tavla som jag fått av Ylva Skarp.


Köket är 1/3:e del av huset. Ett rum togs bort och istället blev det en matplats. Köket är genomgående genom hela huset.

Varför så stort? Jag älskar att laga mat och vill ha mycket yta till det, desstom kommer vänner ofta ut och hälsar på vilket innebär att vi lagar middagar tillsammans.


Den gamla vedspisen fick vara kvar och den är en bra resurs på vintern om strömmen går, då är det bara att laga mat på gammalt sätt. Den ger också en fantastisk värme på vintern och är dessutom snygg.


Det enda som fick ta lite utrymmesstryk var diskbänken. Det är två hoar och en liten avlastningsyta, det räcker. Behövs det mer så drar jag bara fram en  rullvagn som extrayta. Köksskåpen inhandlades på IKEA.

Som du ser är det verkligen svart/vitt/grått och inga färger som sticker ut. En del tycker det är aptråkigt men jag trivs. Nära havet, lugn och ro och inga färger som jag tröttnar på.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Enkelt och trivsamt. Har någon synpunkter på ditt färgval, kan du ju alltid påminna om att vitt är summan av alla färger. Så du har det ju egentligen bländande färgstarkt ;-) Glad Påsk!
Det ser ljuvligt ut Henrick! Själv sitter jag på mitt hjärtas ö och påskar. Hoppas ni får en härlig helg! Stor kram från Visby.
Anonym sa…
Hej

Äntligen händer det något på din blogg...
Älskar när ni Inredningbloggare visar upp era hem!
Fortsätt i denna stil, då får jag inspiration!!!

Glad påsk !
Anna
Hej Anna, jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, mer än att jag kanske har annars en statisk och ointressant blogg?

Klart man vill inspirera på många sätt, men om det bara skulle handla om mitt hem skulle du nog tröttna på det också i långa loppet, med tanke på att jag har minst ett inlägg per dag, vecka ut och vecka in. Eller?

Jag uppskattar att du säger till. Ha en fin påsk! / Henrick
Helt underbart fint! Vackert!
Kram Jenny