Veckans möbel - Tavlor, tavlor, tavlor


"Less is more" sägs det ju, men jag har en galen förkärlek till tavlor i svart och vitt. Behöver inte vara fotokonst, utan bara det är svart och vitt. Kanske skulle heta "More is more" i mitt fall.

Jag försöker begränsa mig, men ibland är det svårt. Som du ser fyller jag väggarna med tavlor i olika storlekar, men alltid med samma linje upptill. Det är ju så att när man kommer in i ett hem, lokal eller en butik, så är det den första metern från taket som man ser först. Medvetet eller omedvetet. De övriga väggarna hängs med samma mått från taket.


Tyvärr (!) bor vi i en hyresrätt, så jag har ingen lust att lägga in nytt golv. Jag avskyr stavparkett och hade gärna haft ett vitt golv i lägenheten. Precis som på landet. Visst, kanske tråkigt med svart och vitt tycker många, men jag gillar det.


Den här ska det bytas ram på så fort jag kan, för mig är silverramar ett no-no om de är helt raka och inte gamla eller annorlunda i någon form.Jag får nog försöka rannsaka mig själv när det kommer till alla tavlor. 1 ut-1 in får bli det som gäller. Har en sambo som håller på att bli galen på mig och mina tavlor.

Det händer ju så mycket när man sätter upp en tavla på en vägg, det kan ju förändra hela rummet. Därför får tavlan bli veckans möbel den här veckan.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Ja men visst är en tavla en möbel! :)

Va fint det blev med sambons "fruktskål" på den bänken!
(Jag har tänkt lite på din sambo, funderat på hur mycket hens stil får lov att komma fram i er lägenhet...)?
@CWedemo sa…
Inte ett dugg tråkigt med svar & vitt! Jag älskar det, stilrent. Snyggt att rama in en bokstav. Bra ide, som jag kommer göra! :-) Tack!
Åsa ö sa…
Gillar tavlan med skrivmaskinen!! Kommer från....?
Den är från One must dash. Den finns i min butik. Moltazdesignshop.se i två storlekar.
Så vackert! Jag älskar också svart och vitt!
Tack för inspiration på tavlor och tavelvägg, precis vad jag behövde!

Ha en trevlig lördag!
Kram Jenny