Trädgårdssöndag - Krokus


På den varmaste platsen i trädgården, nere vid persikoträden och vildrosorna blommar nu krokusen.

Knopparna har kämpat sig upp genom gräset och satt färg på marken.


Även de som jag planterade för två år sedan i en zinkbalja har börjat komma upp. Jag trodde inte att de skulle komma i år då det varit riktigt kallt i vinter och jag hade glömt att ställa  baljan i skydd. Men tydligen så överlevde lökarna ändå.


Jag tycker det är fantastiskt att de kommit så tidigt, och man får lite extra vårkänslor när man inser att det börjar blomma redan nu.

Snödropparna har blommat nu i en vecka och de är ju lika fina de också. Nu väntar jag bara på mina svarta julrosor. De har inte blommat än, även om de brukar köra igång i slutet av februari. Men den som väntar på något gott...

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer