Trädgårdssöndag - I startgroparna


Nu har det krattats, plockats glas (från växthuset efter stormarna) och tagits bort löv från rabatterna.

Det är viktigt att ta bort lövtäcket från i höstas då de annars kan göra så det bildas svamp på stammar, rosor och att knopparna möglar. Men än är det inte frostfritt på nätterna så de behöver lite torrt gräs eller duk som skydd.

Jag blev lite förvånad över att persikoträden redan skjuter knopp. De brukar komma i april på min gård. Och i år är det ju ett plommonår så jag hoppas att det gäller även för persikorna. (Plommon ger ju stora skördar vartannat år.)

Även rabarberna som växer i blomlandet har skjutit upp skott. Röda små pelare mitt i den kala marken. Jag har rabarber i flera av mina blomsterland, då jag tycker att bladen gör sig snyggt mot knalliga Iris och andra färgglada blommor.


Jag tog en bild hur det ser ut just nu nere vid ingången. Det är kalt, spretigt och torrt. Den andra bilden tog jag i slutet av maj förra året, man kan inte tro att det är samma ställe, två månader senare.

Idag blir det till att göra rent på balkongen och ta vara på de plantorna som övervintrat. Sen blir det jobb för hela slanten då jag har mycket att stå i inför kommande vecka.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer