Origami och belysning


Snygga lampor kan man ju aldrig få för få av. De här hittade jag hos NOTE Design Studio. De är tillverkade med origamiteknik. Maryam Nikandish kom med idén om origamitekniken och Note design studio fyllde på med att sätta belysning på insidan.

De ingår i en kollektion som heter Marginal Notes #2 som innehåller bl.a möbler och belysning som formgivits av  Alexis Holmqvist, Susanna Wåhlin, Johannes Carlström, Kristoffer Fagerström and Cristiano Pigazzini.


Inspirationen till kollektionen kommer från att de gav sig ut på en utflykt i skogen. Här nedan beskriver de hur de gick tillväga;

"Vi gick djupt in i skogen för att utforska, mäta och samla in. Med varma kläder, bra skor och ylle mössor för att skydda oss, samlade vi prover och tog anteckningar. Med myggnät och sildukar arbetade vi hårt för att fånga de minsta levande ting. Med tält, myggnät och några stubbar att sitta på upprättade vi ett basläger för natten. Efter en lång expedition, hade vi nu mycket att titta igenom hemma.

För andra året (över en kopp kaffe) har vi gått igenom våra bärbara datorer i jakt på de idéer och material som passade mariginal notes 2012. Många verkade ha ett gemensamt tema som vi helt enkelt kallade "Base Camp", enkla material och former anpassade för att tåla slitage. Andra idéer är anslutna mer till kulturen för prospektering. Precis som förra året slutade vi upp med en brokig samling av färger, former, material och uttryck, precis som vi gillar det"

Kollektionen visades även under Stockholm design week 2012

Kommentarer