Balkongen - hur blir den i år?


Vad ska jag jag göra med balkongen i år, det är ett gissel just nu.

Förra året blev det blått och vitt på min sambos inrådan och det är lite strid på kniven i år då jag vill ha mer naturfärger, trä, rostiga detaljer och råa material. Speciellt oblekt linne och jute känns skönt att ta in. (eller ut i det här fallet). Vi får se om dynor och mattor stannar i år också eller om jag får klä om dom.

Balkongen är ju väldigt stor så det finns mycket utrymme att använda. Den stora nackdelen är att den ligger i söderläge, vilket gör att det blir otroligt hett under vissa sommardagar.


Den här bilden är från april förra året, innan växterna tog rejäl fart i krukorna. Dessa har flyttats ut och planterats på landet. Det blir till att skaffa nya plantor och jag gör som jag brukar, beställer dom på internet och skickar efter dom från Hortogreen. Tycker dom har fantastiska exemplar och med en otrolig växtkraft.

Trädet som är ett kinesiskt körsbärsträd har blommat ända in i december, vilket beror på värmen från huset skulle jag tro, så det lever ännu som det ser ut. Dags att börja vattna det lite försiktigt.

Vad gör du på din balkong i år?

Kommentarer

Vi har oxå en stor balkong-i söderläge... så jag vet vad du menar- hett hett hett:)
.Ja jag har ingen aning just nu vad jag ska hitta på...hmm. Men ett kinesiskt körsbärsträd skulle jag vilja testa...Kram
Axelina sa…
I år blir det ingen balkongodling, i maj flyttar vi till hus och blir med trädgård! Ska bli jättekul. Tänker sätta min sambo i projekt att göra odlingslådor. Och en betongbänk funderar jag på att göra också i sommar.