Utställning, rymdtrend och belysning


I utställningen, Mycastle is my home, på Stockholm Furniture & Light Fair kan man se och ta del av en kommande trend inför 2013, nämligen det inkupade, labratorium och gröna rymden.

Vi glasar in och skyddar, inom både mode och inredning. Just nu så fyller vi våra hem med glaskupor och vitriner till bredden. Labratoriumskänslan kommer in i våra hem ( kan du se redan nu att det börjar komma mycket flaskor och annat med måttsatser och prints) och vi odlar smått och gärna inomhus. En spännande trend tycker jag. Vi tar vara på små utrymmen och utnyttjar dessa till att framställa ekologisk mat m.m. Se bara t.ex. i New York där biodling på skyskrapornas tak exploderat.


Hattarna i urställningen var en kul detalj. Strå, vass och gräs är på väg in igen och de är dessutom snygga som dekoration. Lägg märke till den grå krukan med de runda ringarna. I rätt miljö lyfter det fram trenden och har ändå ett naturligt och samtidigt ett rymdtema.


Nu till något helt annat som hittades på mässan, och det är lampan LOSSA från Lyktan Bankeryds belysning. Visst är den fantastisk!!

Påminner om Bumling lampan men som fått lite extra vikt på sig och som sedan vickat till i formen. Underbar tycker jag. De fyra färgerna har en dammig ton isig, som tvättat linne, vilket gör att de blir väldigt behagliga. Den här kommer vi få se mer av lovar jag dig.

Om du vill läsa mer om vad som finns på mässan redan nu så skulle jag bl.a vilja rekomendera Fridas blogg Trendenser. Kolla också i vänstra fältet här på bloggen, där hittar du flera bloggar som skriver från mässan.

Bilder: Henrick Eriksson
Lampo: bankerydsbelysning
kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Den första lampan är ju helt fantastisk....kram
växter i lampan-varför inte? kul idé, men realisten i mig skriker "stackars växter"! hehe..
@Lovisa - ja den är kul men jag tänker också på alla kalkfläckar och annat, men det är väl ungefär som " vill man vara fin får man lida pin" hahahaha. I eftermiddag kommer ytterligare en lampa med grönska... / Henrick