Tycker till om mässan samt ger en av mina vinnare.


Något jag gillade på årets mässa var att det var mer fokus på inspiration och presentation från bl.a utställare. I allt från tilltugg till möbler och monterbyggnad. Visst har många företag en stor budget och slår på stora trumman när det kommer till monterytor och dekoration, men det hänger ju inte bara på ytan. Det är ju vad man gör med den också.

Att se så många (och yngre) formgivare kännns som ett lyft. Att se utställningar från designstudenter och nystartade företagare känns friskt och det tillför mycket till mässan.

Det är ju också stor skillnad på A och B hall. A har lite mer design och starka varumärken och B och belysningshallen (C) lite tråkigare enligt mig. Just B och C hallen har mycket fluffiga skinnsoffor, träbord och lite mer slö presentation. Dock har C hallen en utställning som heter My castle is my home som är värd att se. Här nedan kan du se en bild från den. Jag återkommer till den senare.Min vinnare i det hela tycker jag är Alexander Lervik´s Nest stol som tillverkas av Johanson Design. Material som ligger bra i tiden. Det enkla, men med en skön tanke om konstruktionen tillsammans med rena material. Stolen ser du här nedan i 3 olika utföranden.


Här kan du se ett litet klipp som gjordes för möbler.se igår.


Det kommer ett inlägg till senare om lite andra saker som jag snappade upp på mässan och som jag gärna delar med mig av innan jag avslutar kapitlet med mässan för den här gången.

Bilder: Henrick Eriksson
Video: möbler.se

Kommentarer

Riktigt bra jobbat med intervjun Henrick! Heja dig.
Åå! Va kul att se en intervju! :D