Trend och viktiga detaljer på Stockholm Furniture & Light Fair 2012


Nu tänkte jag ta upp lite av de viktiga och utmärkande detaljerna som fanns både i installationer, möbler och hos utställare. Det är alltid kul att se vad de använt, hur trenderna ligger till i tiden m.m..

Trähanden var en given detalj hos flera utställare. Effektfullt och roligt. Här i flera boxar hos &tradition.


Den triangla och kantiga syns i textilier, möbler och som här i ljuddämpare (Abstracta) Det har varit med nu sedan förra året och det är starka färger och syntetmaterial kontra naturmaterial. Behöver kanske inte tillägga att det var otroligt mycket grova material och filt.


Läderdetaljer har kommit in för att stanna och kommer växa ytterligare tror jag. T.ex. Gubi spegeln. Här på soffor, kuddar och lådor. Bältesspännen och remmar i massor.

Flätat i grova drag i allt från skärmar till kuddar. Rejäla remsor som träs igenom en tunnare varp.


Som dekoration var det böcker som användes tillsammans med garnrullar. Garnrullarna hängdes från tak, var en del av installationer och utställningar. Ett sätt att visa hantverket och ge en äkta och genuin känsla till montrer och produkter.

Böcker har vi sett ett tag och det var allt från travar till presentationer som tryckts upp i bokform. Hett? Nej, men effektfullt ibland.


Marmor som jag skrev om förra året, speciellt Cararra marmor var överallt i detaljerna, speciellt på belysningssidan och på bord. Fattningar på pendyler, skivor, lampskärmar och mycket annat. Gärna kombinerat med kork och trä. Det sågs förra året på Milanomässan där några företag tagit till sig materialet och nu var det här i Sverige.

Det var trenddetaljerna på mässan, snart får du en av mina vinnare. Kan säga att det är en stol iallafall.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer