Spara och förvara


Just nu sparar vi, samlar och dekorerar med saker som står oss nära och som vi vill visa fram i display. Som jag skrev tidigare så i stort sett gödslar vi med glaskupor och vitriner. Det är ett snyggt sätt att lyfta fram en leksak från barndomen, en skalle, några stenar eller rent av böcker. Det är ju helt fritt fram att fylla den med vad man vill.

En tydlig trend inom det är ju också att den kubiska formen på vitrin är hetare än den kupade, även om jag personligen gillar kupan bättre. Att även göra små stilleben i kuporna/vitrinerna är något som syns att det kommer mer och mer. Ungefär som sekelskiftets kupor med fåglar, fjärilar och annat från naturen och hemmet. Dock är jag emot att man använder t.ex. fjärilar till dekoration, då de samlas in och pinnas upp enbart för att bli inredning.


Ett annat sätt är att använda apotekarlådor eller knapplådor som monteras på vägg eller ställs upp. Små fack för diverse prylar.

Med lite pill och tålamod kan man skapa riktigt fina tavlor och installationer med hjälp av dessa.


Många kupor och vitriner kommer med sockel, vilket inte behövs i de flesta fall tycker jag, speciellt om de ställs i grupp. Skillnaden omman har en enda kupa är ju att den kommer upp lite och tar sitt egna utrymme med hjälp av en sockel.

Om du letar efter kupor så kan du bland annat kika på Åhlen´s, Artelliriet, DAY Home och blomsterbutiker.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer