Alvhem - En mäklare med butik


I Linnéstaden Göteborg ligger Alvhem mäkleri och interiör, ett skönt koncept som går hand i hand.

Jag var föbi i måndags och tog en kaffe, pratade med nils Jacobsson (VD) samt kollade in butiken. Jag tycker deras tankesätt är bra och en utmaning till andra mäklarföretag runt om i Sverige.

Att driva butiken tillsammans med mäkleriet är en riktigt bra idé, vilket också syns i de bilder och material som Alvhem tillhandahåller. För mig är det en del av deras image som stärker de bostäder de förmedlar. Det är en viss stil, som jag dessutom gillar väldigt mycket.


Det första som slog mig när jag kom dit var en enorm gästfrihet och hur genomtänkt det är. Det märks att det är ett sammansvetsat gäng som arbetar tillsammans.

Butiken och kontor är inhyst i ett gammalt bageri, vilket syns på golvet. Allt gammalt har renoverats upp och detaljerna tagits fram, som lister, golv, dörrar m.m. Skönt att man inte blåser ut allt och drar in massa nytt i en sån fin lokal och fastighet.


I butiken finns en blandning av allt från möbler till textilier och belysning. Det är sedan uppblandat med inredingsdetaljer som ligger i trend och som har en snygg industriell känsla. givetvis finns mycket mer av de dom tycker är snyggt och som tar sitt utrymme i ett hem.

Mycket snyggt fanns att kolla in. Nils och butiksansvarige Sara Ryman var lite betjyttade (västmanlänskt uttryck) för att butiken såg lite tom ut efter julen, men det hade dom löst på ett snyggt sätt tycker jag.

Målet är att det är en ständig förändring av miljöerna i butiken. Besöker man butiken en gång i månaden så upplevs butiken annorlunda. Sånt gillar vi! inspiration, inspiration och inspiration.


Butiken ligger på Olivedalsgatan 16 och absolut värt ett besök om du bor i Göteborg eller kommer på besök.


Hattaskarna blev en favorit, och en plåtlampa, och....

Vill du se mer hur de arbetar och vilka objekt som ligger ute, kolla in hemsidan här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer