Trädgårdssöndag - Blomsterbutik i överdåd


Blomsterbutiken Finn Schjöll, som ligger på Rosenkrantzgate 3 i Oslo, har det där extra som jag gillar. Det är en liten blomsteraffär som, trots sin storlek, ger besökaren en stund av glädje och överdåd i dofter, färger och prylar.

Halva butiken är utanför på gatan och man utnyttjar hela fasaden vid ingångarna till att stapla blommor, stola och detaljer. Varje gång jag går förbi så tänker jag tanken "- hur lång tid tar det inte varje dag att göra iordning allt". Och man måste verkligen älska det!

En fin detalj tycker jag är att på trottoaren strör man ut rosenblad efter kanterna, placerar ut orkideéknoppar och annat. Det känns välkomnande och lite extra.


Orkideér i alla dess former hittar man här och det uppblandat med exotiska och traditionella blommor. Tända ljus och inredningsaccessoarer varvas högt och lågt.

Hela taket är fyllt med grenar, blommor och annat att upptäcka. Även om butiken är runt 20 kvm så kan man spendera hur mycket tid här som helst och upptäcka något nytt på varje kvadratmeter.

Det finns en butik till uppe på Majorstuen, vilken var en av de första i sitt slag. Totalt har han 3 stycken och servicen i butikerna är otrolig. Finn Schjöll är också en interflorabutik och man kan se att det är en speciell och populär butik att göra beställningar i på alla leveranser som ska ut.

Ett litet tips till dig som ska förbi eller bor i Oslo. Finns även en hemsida att kolla lite på, men tycker ändå att ett besök är roligare (och stämmer inte med hemsidans layout)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

HEJ Henrick
WOOW...........verkar vara en otrolig butik,,,,,,
å missa nu inte,,,,

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter........
redan 71fina bloggar med
VÄLKOMMEN
Håkan
(eddas) sa…
Den er fantastisk den butikken der,har tenkt samme tanken...hvor lang tid hver morgen å sette ut alt sammen...
ha en fortjusande søndag
Vilken dröm! Dit vill jag!