Trädgårds söndag


Det är ju inte direkt ett snötäcke som ligger över trädgården just nu. Det är väldigt grönt i rabatterna och i stenpartierna. 

Visserligen är det bra när det slår till några minusgrader under perioder. Det tar kål på mördarsniglarna som annars gömmer sig under det värmande snötäcket. Ett tips är att passa på att vända och flytta stora stenar och stubbar så kylan kommer åt alla gömställen.


Att göra ren krukorna i växthuset är ju också en sån där sak som man inte behöver vänta med. Borsta ur gammal jord , diska rent med diskmedel och lite T-röd, så är krukorna redo att plantera om nån månad.

Bäst är att passa på nu när det är mildgrader och sedan svepa in dem, i tidningspapper som håller fukten borta.


Julrosorna är uppe, men knopparna håller på sig ett tag till. Den här är en Turkisk, svart, julros som kom i en julgrupp för några år sedan. En favorit i trädgården.


Flaggspelet i trädgården (böneflaggor från Nepal) har blivit rejält slitna i stormvindarna som varit. Men de blir snyggare och snyggare ju mer de är ute i kustvädret.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Hej kusin!
Läser din blogg regelbundet och försöker ta til mig och lära av dina kloka ord. Nu blir nog både hyacintlökar och julros utplanterade i trädgården.
Ha det bra!
Kram/Carina