Trädgårds söndag - Årets perenn 2012


Årets perenn 2012 är bolltisteln. Äntligen säger jag!

Bolltisteln är ju en fantastisk blomma, en genomgående trend senaste åren tycker jag att det handlat om mer härdiga och mer "sinmpla" blommor, vilket är riktigt kul. Den kommer garanterat att hamna i min rabatt i år och förtjänar all uppmärksamhet den kan få.

Bolltisteln heter Echinops bannaticus på latin och har sina anor från 1600 talet här i Sverige.

Vad tycker du? Är det ett bra val av årets perenn? Årets perenn utes varje år av Perennagruppen.

Bild: Marie Andersson

Kommentarer

Den är jättevacker! Själv har jag bestämt mig att jag ska försöka driva upp några kryddväxter direkt från fröer i år. Det är en stor utmaning för mig!

Jag tycker du ska ta tag i den där målningen, det är dags nu! Du är ju superduktig du med på att måla, det har jag sett : )

Kram!
Fint o Fult sa…
Ajdå, jag som i somras just förflyttade mina från framsidan av huset till en "osynlig" del i trädgården. Den har ju en förmåga att ta över fullkomligt, den fick fint sällskap av en "äng" av röd solhatt så jag tror inte den blev ledsen...