Oslo shopping - del 1


Nu är jag hemma från några dagar i Oslo, så jag tänkte börja beta av lite butiker och ställen som är mina favoriter. Jag tänkte börja med kedjorna och jättarna för att gå ner till mina absoluta favoritställen.

Först ut är House of Norway vilket inhyser bl.a  R.O.O.M, Habitat, Designtorget och Illum Bolighus.

De två första har bara varit öppet i 2 månader, vilket kanske känns och syns lite på sortimentet. Inte laddat fullt ut och kanske lite kort sortiment. Det har varit julhandel nyligen så det kan påverka lite för tillfället. House of Norway ligger i Vika, bredvid Akerbrygge.


Ett stenkast därifrån, bakom slottet, ligger området Majorstuen. På Bogstadveien har du också de fina klädbutikerna på rad.

Här ligger också HAY (se tidigare från Köpenhamn) vägg i vägg med marimekkobutiken som båda är värda ett besök.


Lite högre upp på samma gata har du Home & Cottage. Det är en av de tre butikerna som finns i Oslo. Det här är lite mindre, så mitt tips är att ta bussen eller bilen ut till IKEA. Där har du en stor Home & Cottage som man lätt kan slå ihjäl en timme i.

Home & Cottage har en  blandning av rustika och snygga trämöbler, zinkprylar och annat i lite lodge och New England style. Ett litet spartips dessutom är att ta IKEA´s gratisbussar från Oslo City ut till området.

Det var några större butiker, i eftermiddag får du en av mina favoriter som ligger inne i House of Norway. Tror du kommer gilla den...

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Åh, fina Oslo! JAg bodde där en period och det har varit en favoritstad sedan dess. Mysig -och lagom stor för shopping. Det har hänt lite på inredningsfronten märker jag. Ser med spänning fram emot nästa inlägg!!!

Kram Sofie och GOTT NYTT 2012.
Mia sa…
Fantastiskt med en liten guide. Har bott i- och strax utanför Oslo i snart två år nu och har väl ännu inte riktigt hittat rätt i inredningsdjungeln här (hittar väl egentligen bara till tunnelbanan och universitetet…). Så inläggen uppskattas enormt! Tack