Min vinnare på Formex våren 2012


Varje år så utser jag en vinnare på Formex. Det vill säga någon som har det där extra och en känsla om design, form och funktion. I år blev det annorlunda. Det blev en monter som innehöll flera kreativa och spännande produkter.

Något som jag fastnade för när jag passerade den här montern var bl.a. denna skulptur av Therése Karlsson. Den mjuka formen som har en kontrast i det spetsiga och vassa glaset. Fantastisk! Det var den som fick mig att upptäcka alla andra projekt och produkter hos denna kreativa skara av människor.

Det är eleverna som går 2:a året på Linköpings Universitets Slöjd Hantverk och formgivnings utbildning. De står inte under Young designers, utan på gränsen till hemslöjd i mässhallen.


Galet snygg design på hylla. Designen står Anton Sjöberg för. Kolla in hur korken kristalliseras och bryter sig genom hyllan.


Linda Strömberg har gjort dessa paneler i blockränder, något som vi dessutom kommer få se en hel del av under 2013.


Väggbonad i ull med brodyr. Tittar man närmre på mönstret så ser du att det är ett vägnät från en karta.

Med andra ord så blir Linköping Universitet´s linje Slöjd Hantverk & formgivning min Formex vinnare våren 2012. Jag rekomenderar starkt att gå förbi och titta in hos dom.
Är helt övertygad om att vi kommer se mer av dessa formgib´vare längre fram.

Bilder; Henrick Eriksson

Kommentarer

Bra val! Skall kolla in dom. //L
Victoria sa…
Om du är på väg till Stockholm Furniture Fair 7-11 februari också så rekommenderar jag att du tittar förbi vår monter VHÖ:02. Där hittar du 11 unga designers som studerar tredje året möbelformgivning på Yrkeshögskolan Novia i Åbo, Finland! (Du kan också hålla koll på vår hemsida eftersom vi publicerar våra produkter där också när mässan drar igång: bttr2012.com) :)
hmmmm,,,,,,,ja vill oxå dit :)
å missa nu inte......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F


det är roligt att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
Anonym sa…
härligt att se våra tvåor göra bra ifrån sig och imponera! jag själv och mina kamrater som går tredje året vid Slöjd, Hantverk och Formgiving kommer att visa våra saker på Möbelmässan om ett par veckor, så missa inte oss på plats C21:59 !