Knappar och stoppat


Knappar ser vi ju överallt just nu, på kuddar, möbler och väggpaneler. En detalj som ger lite lyxigare känsla ibland, en extra tuch som der det där lite extra. Det här gillar jag.

Ett exempel är ju HAY kudden DOT ( högst upp till vänster), som redan nubörjar kännas uttjatad då den är med överallt. Har du designbutik ska den vara i hyllan, i tvprogram och i tidningar. Visst är det ett bra exempel på trenden och ett säkert kort, men nån måtta får det allt vara tycker jag. När det blir för mycket av det goda tappar produkten värde tycker jag. Men det är en jäkla fin kudde som finns i oändliga varianter.

Generellt är det mycket avvikande färger på knapparna som bryter mot basfärgen. Det känns lite som om mormors trenden har lite med detta att göra. (Det trygga och hantverksmässiga) Stoppade möbler, rustika material och mer och mer blommigt i engelsk stil tillsammans med damask, fransar och sammet, det ger lite mer hantverkskänsla och ger liv till produkten. Och en knapp på det.

Vad tycker du? Gillar du alla knappar som omger oss?

Kommentarer

Såg att även Designtorget har mycket smycken med knappar; ringar, armband mm. Även tyger (metervara) med knappar som detaljer verkar vara hett.
Jag tror jag gillar det!
Enkelt, lekfullt och ger en hemma-pysslig känsla.
/Sofia - skräddaren
beautiful even without a translation :) Happy Friday

Maria