Hundförvaring


Något jag funderat på en hel del och som jag tyckte borde finnas, finns redan. Säker plats för hundar. När man behöver sticka in snabbt och handla utan att behöva knyta hunden utanför. Med tanke på alla hundstölder som sker.


Utanför en mataffär i Oslo finns dessa två. I med en 10 krona och man har hunden på ett säkert ställe medan man går in och handlar.

Just när det kommer till säkerhet att lämna hunden/hundarna utanför en butik är ju helt obefintlig om man inte har lås, som tex doglock. Ett bra alternativ för några minuter är ju dessa boxar. Göteborg har ju haft stora problem med hundstölder (som används i hundfighter), så jag kan aldrig lämna hundarna utanför om jag ex. måste köpa vatten till mina två hundar om det tar slut.


Det enda som jag funderar över nu är hur de fungerar på sommaren. Om det finns ex. fläktar eller liknande i boxarna. Får återkomma till sommaren och kolla in dem en varm dag. Skulle vilja se hur de ser ut inuti också.

UPPDATERING: Här kommer en länk till tillverkarens hemsida - Norsk hundeparkering 
Där kan du läsa mer om statisitk, funktioner och mycket mer.

Hur som , riktigt bra sak som jag gärna skulle vilja se liknande i Sverige. Även om lite öppnare variant.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Nja jag vet inte ja.....hmm en väldigt kort tid i så fall fem minuter typ;)
Anonym sa…
Näe, kära nån... det går ju inte trycka in hunden i det lilla utrymmet med nya dofter och nya ljud, det är ju en levande varelse och ingen cykel direkt.
@Anonym- Tanken är ju inte att man ska "trycka" in en hund i denna och det är ju inte för alla, utan kanske mer för mig som inte har en stor hund. Den är ju lämpad för en kort stund på några minuter och inte en förvaring istället för hunddagis.

Jag tycker ideén är bra då det idag stjäls så många hundar utanför butiker, som går som byten på hundfighter och tävlingar.

Det kan också vara en trygg miljö för en hund som tex sover i sin bur på nätterna. Skulle vilja se lite mer hur de fungerar och hur de ser ut inuti dock. / Henrick
AtS sa…
this is so sick...
Anonym sa…
Det är barbariskt. Husdjur är inte blodiga ägodelar som måste låsas in för att hålla dem säkra. De måste vårdas och älskade att hålla dem säkert! Om en stackars valp är fastkedjad upp utanför i snön, förtjänar det att tas från dess ägare.
Då jag förstått att detta har upprört en del människor, både om själva förvaringen och mina åsikter, så skulle jag uppskatta att kommentarer (och eventuella hot)lämnas här på bloggen och inte via mail, telefon och brev. (Då jag mottagit flertalet personliga hot via mail, telefonsamtal och annat olustigt.)

Mina tankar och reflekteringar står jag fast vid och det är ändå fantastiskt att vi alla har yttrandefrihet i Sverige.

Jag uppskattar allas synpunkter och värderingar och ser gärna att jag får dessa här på bloggen och inte i mailboxen, telefon eller i brevlådan.

Ha en fin kväll/ Henrick
Anonym sa…
Tycker du har gjort något riktigt bra! Helt perfekt för 10 minuter eller så. Tycker alltid synd om de lilla vovvarna som står ute i kylan och blåsten och darrar och tittar sig omkring för husse eller matte. Well done! / Anna
Anonym sa…
Jag har blivit bestulen av min förra hund utanför Coop på Eriksberg i Gbg. Den känslan jag fick när jag kom ut och Gonzo inte satt där jag lämnade honom går inte att beskriva.

Skulle lätt betala det dubbla för att kunna ge min nuvarande hund en säker vistelse utanför affären. Det är en stor del av vardagen att gå till affären och jag vill att min hund skall vara delaktig i min vardag.
Anonym sa…
Vi har hatt slike "boxar" i Norge nå i 5-6 år. Hundene elsker det -ulikt mange av oss mennesker, så liker hunder og ha sitt lille trygge sjulested hvor de kan slappe av mens eieren er inne å gjør sine ærend. Noen hunder er litt urolig de første minuttene, speiselt første gangen, men som regel legger de seg til å sove bakerst i buret når de blir vandt med det, no stress. Mange hundeeiere trener også hunden sin til å være trygge i bur, dersom den ikke er det allerede, og det er veldig bra.

De helt nye "boxene" har også temperaturstyrt vifte som går på om sommeren og sørger for at burene er svale og fine, samt at burene også blir desinfisert automatisk hver natt!
@Anonym. Tusen tack för den informationen, jättebra att du hörde av dig. Uppskattar jag väldigt. / Henrick
Anonym sa…
http://speedway.phorum.pl/posting.php?mode=reply&f=5&t=8443
http://forom.eovirtual.com/posting.php?mode=reply&f=4&t=218973