Fynda och se design


Att shoppa i Oslo betyder inte att det behöver bli dyrare än i Sverige, i de flesta fallen så hittar jag mer saker till lägre priser när jag är ute och shoppar.

På Grønland finns väldigt många små butiker i det mångkulturella området. Speciellt tyger till otroligt bra priser i de Indiska butikerna och köksprodukter i metall hos de Iranska och Pakistanska butikerna. Även på tvärgatorna från Karljohan finns små inredningsbutiker med bra priser.På Gruneløkka, vid Akersälva, hittar du Norges Design och Arkitektur museum. Ett fantastiskt ställe att besöka om du har intresset för form och design. 


Att fynda secondhand i Oslo, eller i Norge generellt, kan man göra på många ställen. Bl.a på Storgate 35 där en stor loppis och secondhand ligger. Man kan hitta allt från möbler till snygga saker att dekorera hemma med. Jag fasstnade för den här skrivmaskinen, men kunde inte få följa med hem då händerna var fulla med kassar.

Här kan du spendera lite tid och gräva dig ner i lådor och kolla i hyllor och tak. Du kommer nog hem med något ska du se.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Nu undrar jag just var min gamla skrivmaskin är någonstans?
Måste ut och leta i förrådet.
Ha en skön kväll
Annika