En stubbe hos Jimmy Schönning


Jag var förbi Jimmy Schönning och sa hej och såg dessa pallar i trä. Närmare bestämt i lönn.

De var inte de avsågade, platta och färglackade pallar som setts en längre tid i div. tidningar. utan de var ergonomiska och råa i sin yta. Men man såg att det lagts en hand över hela stubben vid tillverkningen.

De är handgjorda i Näshults socken i Småland och har en urgröpning i sitsen som är väl utprovad för bra passform för rumpan. De kostar 1990 kr och finns även med svart vax för samma pris. 


Det märks att Jimmy har sitt ursprung kvar i sin design. Genuina och äkta material. Att behålla enkelheten i design och tillverkning är en utmaning tycker jag.


För att se mer av Jimmy´s inredning, gå till hans webshop här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Superbra rapportering för en annan som fick hoppa mässan den här gången! Låter som det inte var så några större överraskningar men du verkar ha hittat en del guldkorn! Som alltid.. ;-)

kram på dig

Karin
catharina sa…
Jag gillar den här härligt naturliga råa stilen som är nu, fast jag förstår inte hur människor kan betala 2000 kr för en stubbe! Jag har en liten grå stubbe/pall i min hall, jag gick ut i skogen och hämtade min. Katten använder den som klösbräda. Jag förstår inte hur det kan vara så dyrt med en stubbe. För i slutändan så är det precis vad det är.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tack för ditt inlägg Henrick.
Glad att ses på Formex.

Roligt att höra pris snack som kommentarer, då italienska Gervasonis stubbar kostar från 5 000 kr och UPPÅT.
Det kan ta upp till ett år att torka en liknande tjock trädstam och sedan kunna behandla dem rätt för att de ej skall spricka fel.
Allt är relativt.
Catharina sa…
Allt är väl relativt, jag behöver bara gå ut i pappas garage för att hitta en stubbe som har torkat och inte är sprucken, eller i stugan där har jag hittat en halv stock som jag ska göra om till en bänk, den har stått där i cirka 3 år och bara varit och förhoppningsvis så kommer den att komma hem till min hall om en vecka eller två, som en färdig produkt. Men jag är ju en norrlänning ;) Alla kanske inte har det lika lätt som mig att få tag på sådana här produkter?