Clarion Hotel Post - En ny stjärna bland Sveriges hotell


Idag var det pressvisning för Clarion Hotel Post som öppnar i morgon. Det är det gamla posthuset i centrala Göteborg som nu renoverats, byggts om, byggts till och satts på världskartan av Clarion kedjan.

Det här är ett hotell som satsar på det bästa i allt från service, mat och upplevelser. Med 500 rum så blir det ett ledande tillskott i Göteborg.I Foajen hänger också den här bilen. Det är en postbil från Norge som plockats isär och pressats platt. Det kallar jag konsverk med lokal anknytning.

Att se och höra tankarna om hur man utnyttjat Göteborgs lokala konstnärer, varumärken och leverantörer värmer i hjärtat. Allt från Nudie jeans, Velour till Pia König. På menyn hittar du även en snygg variant av halv special ( korv i bröd med mos, typiskt från Göteborg)


Receptionsdisken är formgiven av Lena Bergström som bl.a har flertalet av vackra saker hos Orrefors. Hela disken är som ett stort slipat glas med fasetter som bryter luset. Ovanför hänger också lamporna med kristaller som också är av Lena Bergström.


Lobbyn är luftig och fräsch. Färska snittblommor överallt i hela byggnaden, sånt gillar jag. Inredningsdesigner är norska Anemone Wille Våge, som jag gjort en intervju med som kommer senare i bloggen.


Det är stora ytor att upptäcka och olika färgteman i olika rum som ändå går i varandra. Detaljerna i rummen tar upp varnadra så det känns naturligt.


I baren nere finns en skön känsla av vardagsrum ( som alla satsar på idag) och även en guldsoffa som ger plats till väääääldigt många. Det här blir ett ställe att ta en öl på, eller något lätt att äta. De har dessuton en helt egen öl som bryggs i Göteborg. Som bara kan avnjutas på hotellet.


Matsalen känns internationell och har en form av budoire a´la Frankrike, blandat med Engelsk kvalitet. Läckert så det förslår och det känns inte som om man sitter och äter sin lunch i Göteborg. Menyer och mat står inga mindre än marcus Samuelson och jimmy Lappalainen för.

Tunga draperier kontra trä och linne servetter ger en riktigt spännande miljö.

Arkitektbyrån är Samre´n& Månson.

Senare ikväll kommer rummen.... och så får du ta en titt på hur Skönhetsfabrikens spa och massage ser ut...Givetvis bilder från takrterassen också.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Känner mig stolt som göteborgare. Det ska bli kul att se hotellet live efter att sett dina fina bilder. Fräckt och smakfullt på samma gång!
Ellen
Anonym sa…
Today is good ill, isn't it?